Een zwembad plaatsen

Jouw ideale zwembad 

Het ideale zwembad aanleggen: dat vraagt natuurlijk heel wat kennis en vaardigheid. Je bent reeds overtuigd van de vele voordelen van een zwembad in de tuin, maar je weet niet goed hoe het nu verder moet? Een zwembad in de tuin is een droom van velen. Misschien is het voor jou binnenkort wel realiteit! We leggen je stapsgewijs uit hoe je aan de slag gaat om het ideale zwembad aan te leggen.

zwembad plaatsen

Het ideale zwembad laten aanleggen in Halen.

Het ideale zwembad laten aanleggen, dat laat je over aan echte vakspecialisten. Zo ben je jarenlang verzekerd van de kwaliteit en duurzaamheid van je zwembad. De eerste stap naar het ideale zwembad wordt dus al gezet wanneer je met de juiste vakmannen in zee gaat.

Wil jij een groot zwembad dat past bij je luxevilla? Of liever een klein plonsbadje voor de (klein)kinderen? Verschillende projecten vragen om een verschillende aanpak. Bij Bel Pools staan we klaar om jou te helpen bij de aanleg van jouw zwembad op maat. Daarbij houden we niet enkel rekening met jouw wensen en noden, maar ook met je budget. Het ideale zwembad? Daar hoort dus de ideale aanpak bij.

Het ideale zwembad aanleggen met de juiste isolatie

een zwembad in je tuin

Als je het ideale zwembad wil aanleggen, heb je ook het juiste isolatiemateriaal nodig. Je wil je energieverbruik immers tot een minimum beperken – ook in de koude wintermaanden. Het juiste isolatiemateriaal zorgt ervoor dat de warmte in je zwembad bewaard blijft.

Zo ben jij altijd zeker van de juiste temperatuur voor een duik, het hele jaar door. Kies je voor een betonnen zwembad? Dan kan je nog voordat je begint met de plaatsing ervan alvast een laag isolatieplaten aanleggen. Dat zorgt voor een extra isolerende laag. Ze helpen ook om de wanden van je zwembad te isoleren. Een zwembad verliest echter veel warmte aan het oppervlak. Zorg dus voor een goede zwembadafdekking, dan ben je meteen verzekerd van een goede isolatie.

Het ideale zwembad aanleggen, mét de juiste zwembadtechnieken

Wanneer je het ideale zwembad wil aanleggen, omring je het best door de voorzieningen die nodig zijn om het te onderhouden. Naast je zwembad moet je dus plaats voorzien voor de technische ruimte.

In die ruimte kan je onder andere de warmtepomp en de filter plaatsen, twee elementen die noodzakelijk zijn voor het onderhoud van je zwembad. Ook andere materialen om je zwembad te reinigen, kan je in deze ruimte kwijt. 

zwembad in je tuin

Geen idee wat er allemaal in de technische ruimte van je zwembad thuishoort? Ook hiervoor staan onze vakmensen klaar om je te helpen.

Voor al je vragen over het onderhoud en de technische ruimte van je zwembad, kan je het hele jaar door bij Bel Pools terecht. Het ideale zwembad aanleggen? Maak een afspraak met Bel Pools voor gepast advies of vraag vandaag nog een projectberekening op maat aan.

Bel Pools maakt deel uit van Bel Group


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x