Het zwembadonderhoud

Je zwembad onderhouden in Overijse, waar hou je rekening mee?


Ph-waarde:  tussen 7.2 en 7.6 PH

De pH-waarde van je zwembadwater kan je onderhouden door pH Minus of pH Plus toe te voegen aan het zwembad.

Een te hoge pH kan gevaarlijke bacteriën ontwikkelen omdat de chloor minder actief is. De combinatie van te weinig chloor en een te hoge pH kan leiden tot algengroei en groen zwembadwater.

Een te lage pH-waarde kan leiden tot corrosie van alle metalen onderdelen en tot die irriterende chloorgeur die oog-, neus- en huidirritaties veroorzaakt. 

zwembadonderhoud
Chloor: tussen 1.0 en 2.5 mg/l

Na de pH-waarde dien je ook het actief vrij chloor te monitoren. De aanwezigheid van chloor is noodzakelijk voor helder en gezond water. Om het zwembad voldoende te desinfecteren dien je de voormelde concentraties vrije chloor aan te houden.


De filterinstallatie

De zwembad filter tijdig backwashen zorgt voor een ideale werking waardoor het gebonden, niet actieve chloor uit het zwembad verdwijnt.

zwembad filterinstallatie

zwembadonderhoud

Je zwembadonderhoud, regelmaat is key

Het is belangrijk om je zwembad wekelijks zeer goed te onderhouden. Het grof vuil kan je verwijderen met een schepnet en de kleinere vuildeeltjes door een robotstofzuiger en de zwembadfilter.

De automatische dosering

Je kan opteren voor een automatische controle en bijsturing van het PH- en chloorniveau in het zwembad met een minimum gebruik aan chemicaliën. De Watersens wordt gebruikt met de bestaande zwembadfilterapparatuur en optimaliseert het filtratieproces. Zo wordt niet enkel bespaard op chemicaliën, maar ook op de (elektrische) werkingskosten van de filterinstallatie.

Met een goed zwembadonderhoud zorg je voor een perfecte afstelling.

En dus zwemplezier en blije gezichten.

Je zwembad zomer- en winterklaar maken

Ook voor het zomer- en winterklaar maken van jouw zwembad kan je rekenen op het serviceteam van Bel Pools. Contacteer ons, we helpen je graag verder.

Bel Pools maakt deel uit van Bel Group


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x